Honduras Decaf Swiss Water Process
Bezkofeinová káva z Hondurasu je zpracovaná švýcarským vodním procesem, čili bez chemikálií. Vhodná je pro každý typ přípravy, v chuti spíše do čokoládova, s nízkou aciditou.
Kategorie: | Zrnková káva |
---|
Aby se ze zelených kávových zrn kofein vylouhoval, namočí se na osm až deset hodin do horké vody. Kofeinem nasycená voda se následně filtruje přes filtry s aktivním uhlíkem, které zachytávají jedinou látku – kofein. Tento postup se opakuje do té doby, než se koncentrace kofeinu dostane na 0,1 %. Ostatní vylouhované látky zůstávají ve vodě a část z nich se pak dostává zpět do kávových zrn.
Pokud na povrchu bezkofeinové kávy naleznete kapky oleje, nebojte, nic špatného se s ní nestalo. Proces dekofeinizace nejen, že mění vzhled surového zrna (je mnohem tmavší než zrno kávy s kofeinem, proto se také hůř určuje stupeň pražení), ale také narušuje jeho strukturu, v důsledku čehož se ze zrna při pražení rychleji odpařuje voda a po upražení také na povrch rychleji vystoupnou oleje.
Nevíte si rady s nákupem? Zkuste náš článek, ve kterém naleznete odpovědi na nejčastější dotazy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.