Když jsme začínali, bylo naše portfolio založeno téměř výlučně na komoditních kávách a konzervativním pražení. Postupem času se nám podařilo dostávat se častěji také k mikrolotům, které nyní tvoří významnou část naší produkce. Z naší zkušenosti nejsme velcí fanoušci omni pražení, proto u nás naleznete kávy pražené buď na filtr nebo na espresso (což samozřejmě neznamená, že je doma nemůžete použít úplně jinak). V naší nabídce naleznete jak tmavěji pražené komoditní kávy, tak světlejší mikroloty, u kterých dbáme na zachování jejich rozmanitého chuťového profilu. Nevyhýbáme se ani robustě, proto nabízíme jak směsi, tak robustu samotnou. Ačkoliv máme moc rádi šťavnaté, světleji pražené kávy s aciditou, a to jak na espressu, tak na filtru, nechceme si hrát na to, že neoceníme dobře připravené espresso z tradičních směsí v italském stylu. Myslíme, že se správnou výbavou a know-how lze i z těchto zrn připravit šálek příjemné a vyvážené kávy. Proto i u nás na provozovně máme dva mlýnky, kdy na jednom je vždy tradičněji pražená a na druhém alternativněji pražená káva. Troufáme si tak říct, že si u nás vybere téměř každý.
O nás
Analog vznikl na podzim roku 2015 a jednalo se o první kavárnu s pražírnou kávy ve Valašském Meziříčí a blízkém okolí. Na začátku jsme fungovali jako klasická kavárna na periferii města. Postupem času jsme však došli k názoru, že se chceme soustředit opravdu jen na kávu a že kavárenský provoz nás nenaplňuje tak, jak bychom si představovali. A tak jsme začali shánět menší prostor blíže centru. To se nám povedlo a 17. března 2017 jsme se s provozovnou na Zámecké ulici rozloučili. Začala velká rekonstrukce, která byla (i přes úsměvně malou plochu nového prostoru (16 m2)), dost náročná a zabrala nám tak zhruba půl roku. 11. září 2017 jsme tak otevřeli s novým konceptem. Pražičku kávy jsme umístili do sklepa a nahoře vznikl malý espresso bar se čtyřmi místy k sezení. Provoz jsme v tu dobu ještě stále ladili a pražičku jsme se nakonec rozhodli ještě před Vánoci toho roku přesunout nahoru. Další dva roky jsme s tímto konceptem úspěšně fungovali, zvětšili jsme odbyt zrna a jelikož jsme s naší kilovou pražírnou byli na hraně kapacity, začali jsme se poohlížet po větším stroji. Do toho však bohužel zasáhla pandemie covidu a produkci kávy jsme tak značně omezili. I přesto jsme se ale snažili fungovat, jak jen to bylo možné. Zavedli jsme rozvoz kávy až domů a později také do dveří prodejny umístili výdejní pult. Díky tomu, že jsme měli věrnou zákaznickou základnu, jsme tak toto období celkem v poklidu přežili. Opět jsme začali odebírat větší množství pytlů zeleného zrna, pořídili stroj na zavírání plechovek, další lednice… No a náš malý espresso bar zaskládali natolik, že už jej nebylo možné znovu otevřít. Po dlouhých úvahách jsme došli k tomu, že musíme výrobní a prodejní část oddělit. A tak začalo hledání dalšího prostoru a také obnova shánění větší pražičky. Obojí se nám v předminulém roce podařilo. Výrobní část tak již máme na jiném místě a momentálně se soustředíme na obnovu provozu espresso baru. To je také naším hlavním cílem v roce 2024.